De cursus

Wat kan je van de fotografie cursus verwachten?

aisne-22269_w500De theorielessen zullen bij ons thuis plaatsvinden maar we gaan natuurlijk ook de omgeving verkennen met onze camera’s. We zitten tenslotte midden in het prachtige gebied van de Picardië pal naast de Franse Ardennen.   Altijd weer leuk om te fotograferen op het platteland en in allerlei lieflijke kleine dorpjes in de Aisne.

Ergo, voldoende prachtige plekken om het diafragma gebruik te oefenen of om de mogelijkheden van verschillende sluitertijden onder de knie te krijgen.

WEEKEINDE

aisne-22335_w500

Het weekeinde:

We beginnen op de aankomstdag met een uitgebreid diner en kennismaking onder het genot van een lekker wijntje, biertje of sapje.
Nadat we de eerste nacht hebben doorgebracht en volledig zijn uitgerust beginnen we ’s morgens om half 9 met koffie, thee en een Frans ontbijtje.

Daarna wordt het tijd voor de uitleg van de theorie aan de hand van het lesboek.

Zo rond 13.00 uur gaan we lunchen. Tijdens de lunch wordt er nog van alles doorgesproken en genoten van het lekkere eten en een bijpassend drankje. Na de lunch gaan we op stap om de theorie in praktijk te brengen. Hier gaan we de theorie oefenen in de praktijk, op die manier beklijft het beter.

Rond 16.00 uur eindigen we met de les en kan je van de omgeving genieten door middel van een fijne wandeling of je gaat even lekker onderuit in de hangmat in de tuin.

Rond 19.00 uur wordt er een uitgebreid diner geserveerd, vanzelfsprekend met weer een lekker glaasje.

De tweede dag zal min of meer op dezelfde manier verlopen als de eerste lesdag, alleen na het ontbijt bespreken we de gemaakte foto’s en is er voldoende tijd om vragen te stellen en nog wat dieper op de stof in te gaan.

De derde dag beginnen we weer met het ontbijt en zullen we nog de foto’s die de dag ervoor zijn gemaakt uitgebreid bespreken. Daarna nemen we afscheid van elkaar, hopelijk met een rugzak vol kennis en plezier in fotografie.

Wat heb je nodig voor deze fotografie cursus?

  • Digitale spiegelreflex camera, systeemcamera of een compact camera met de mogelijkheid om zelf diafragma en sluitertijd in te stellen.
  • Zoom objectief
  • Statief
  • Stevige schoenen

Wanneer je niet in het bezit bent van een spiegelreflex camera kan je bij ons een Nikon spiegelreflex camera huren gedurende de hele cursus.

Er kunnen maximaal zes cursisten (minimaal 2 personen) deelnemen aan deze creatieve fotografie vakantie, zodat iedere cursist voldoende aandacht krijgt.

Singles reis, creatieve vakantie, doe vakantie, Frankrijk, fotografie, fotografie vakantie, senioren, alleenstaande reis, vakantie voor ouderen. 

 Wil je weten wanneer de fotografie cursussen zijn gepland? Kijk even op de pagina “cursus data” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *