De cursus

Wat kan je van de fotografie vakantie cursus verwachten?

aisne-22269_w500De theorielessen zullen bij ons thuis plaatsvinden maar we gaan natuurlijk ook de omgeving verkennen met onze camera’s. We zitten tenslotte midden in het prachtige gebied van de Picardië pal naast de Franse Ardennen.   Altijd weer leuk om te fotograferen op het platteland en in allerlei lieflijke kleine dorpjes in de Aisne.

Ergo, voldoende prachtige plekken om het diafragma gebruik te oefenen of om de mogelijkheden van verschillende sluitertijden onder de knie te krijgen.

MIDWEEK OF WEEKEINDE?

aisne-22335_w500De midweek: We beginnen op zondagavond met een uitgebreid diner en kennismaking onder het genot van een lekker wijntje, biertje of sapje. Nadat we de eerste nacht hebben doorgebracht en volledig zijn uitgerust beginnen we ’s morgens om 9 uur met koffie, thee en een frans ontbijt. Na het ontbijt beginnen we met de theorie en de dagen erna ook met het bespreken van de foto’s van de vorige dag.

Daarna gaan we oefenen in de tuin of op stap naar een dorp, een uitkijkpunt of een waterval in de buurt. Hier gaan we de theorie oefenen in de praktijk, op die manier beklijft het beter.

Dan volgt de uitgebreide drie gangen lunch wanneer we weer zijn thuisgekomen, zo rond 13.30 uur. Tijdens de lunch wordt er nog van alles doorgesproken en genoten van het lekkere eten en een bijpassend drankje.

In de namiddag ga je zelfstandig de opdrachten uitvoeren die zijn gegeven in de ochtend-lessen. Vanzelfsprekend is er daarnaast voldoende tijd om bijvoorbeeld  even lekker uit te waaien, te wandelen of een dorp te bezoeken, het is tenslotte natuurlijk ook vakantie!

Het weekeinde: We beginnen op donderdagavond met een uitgebreid diner en kennismaking onder het genot van een lekker wijntje, biertje of sapje. Nadat we de eerste nacht hebben doorgebracht en volledig zijn uitgerust beginnen we ’s morgens om half 9 met koffie, thee en een Frans ontbijtje.

Dan wordt het tijd voor de uitleg van de theorie aan de hand van het lesboek.

Daarna gaan we op stap naar een dorp, een uitkijkpunt of een waterval in de buurt. Hier gaan we de theorie oefenen in de praktijk, op die manier beklijft het beter.

Zo rond 13.00 uur volgt de de lunch wanneer we weer zijn thuisgekomen. Tijdens de lunch wordt er nog van alles doorgesproken en genoten van het lekkere eten en een bijpassend drankje.

In de middag bespreken we de gemaakte foto’s en is er ruim tijd om vragen te stellen. Rond 16.00 uur eindigen we met de les en kan je van de omgeving genieten door middel van een fijne wandeling of je gaat even lekker onderuit in de hangmat in de tuin.

Rond 19.00 uur wordt er een uitgebreid diner geserveerd, vanzelfsprekend met weer een lekker glaasje.

 Wat heb je nodig voor deze fotografie cursus?

  • Digitale spiegelreflex camera of een compact camera met de mogelijkheid om zelf diafragma en sluitertijd in te stellen.
  • Zoom objectief
  • Statief
  • Stevige schoenen

Wanneer je niet in het bezit bent van een spiegelreflex camera kan je bij ons een Nikon spiegelreflex camera huren gedurende de hele cursusweek.

Er kunnen maximaal vijf cursisten (minimaal 2 personen) deelnemen aan deze creatieve fotografie vakantie, zodat iedere cursist voldoende aandacht krijgt.

Singles reis, creatieve vakantie, doe vakantie, Frankrijk, fotografie, fotografie vakantie, senioren, alleenstaande reis, vakantie voor ouderen. 

 Wil je weten wanneer de fotografie cursussen zijn gepland? Kijk even op de pagina “cursus data” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *